perjantai 8. marraskuuta 2013

Buzzaus: Viledan mikrokuituliinat


Muutama viikko sitten hain  buzzaus pakettini ärrältä.
Pääsin mukaan testaamaan viledan mikrokuituliinoja. Jokunen todella vanha (universal?!?) mikrokuituliina löytyi jo kotoa, ihan varma en ole onko tässä välissä liinat jotenkin muuttuneet. Liinat mitkä minulla on, on varmasti lähemmäs 10- vuotta vanhoja. Ne ei enää niin minua vakuuta koska jättävät liat pinnalle eikä imaise niitä mukaan. Myös sinistä nöytää lähtee tiettyjä pintoja pyhkiessä.

Mutta sitten asiaan, sain testattavaksi: Kylpyhuoneliinan, keittiöliinan, näytöille tarkoitetun liinan, ikkunaliinan sekä kasan yleisliinoja joita ystäville ja työkavereille jakelinkin ahkeraan opasvihkosen kera. He ainakin innostuivat kovasti ja lupasivat liinoja testailla, muutama osasikin antaa jo postiivista palautetta liinoista.


Itselläni ei siivousliinat ole mitään merkkiliinoja. Enimmäkseen käytän itse tehtyjä liinoja joilla tähän asti on ainakin irronnut liat hyvin pesuaineen kera. Ikkunat useimmiten pesen höyrypesurillani.

Ensimmäisenä  päätin kokeilla keittiöliinaa, se onkin ollut kovalla käytöllä siitä asti kun on kotiimme tullut. Kerran pestykin jo. Liina on todella hyvä, koska siinä toinen puoli on karheaa. Pintyneemmätkin liat irtoaa karheuden avulla. Toinen sileä puoli kerää loistavasti murut ja pölyt mukaansa. Hellan levytkin sai kiiltävän pinnan. Levyllä oli kuitenkin jotain likaa mikä ei liinan avulla lähtenyt, mutta yleensä pesenkin levyn pesuaineella, nyt käytin pelkkää liinaa ja vettä.
Yhteenvetoliinasta oli etä toimii, yksi miinuspiste annetaan siitä että liinassa karheallapuolella on jo muutama langannousu, katsotaan siis kuinka pitkäikäinen liina on.

Pad- liina eli näytöille ja tv ruuduille tarkoitettu liina oli tosi hyvä tabletin pieneen näyttöön ja vielä paree puhelimen näyttöön.

Ikkunaliina oli ihan loistava, ilman pesuainetta lähti pinttyneempikin lika ikkunasta, eikä raidan raitaa jäänyt. Oikein mukava liina siis pikasiivoukseen!

Bath-liina eli kylppäriin tarkoitettu liina ei nyt eronnut millään tavalla minun omista tee se itse liinoista, joten jää luultavasti vähemmälle käytölle.

Ja lopuksi vielä Universal liina eli yleisliina. Pintojen pyhkimiseen ihan kelpo. Keräsi hienosti  pölyt mukaansa eikä jättänyt niitä matkanvarrelle.
Testasin liinaa myös lattian pikapesuun eli kiepautin liinan pieneen lattialastaan. Lika lähti ihan ok, mutta hiukan joutui hinkata. Rappusten pyyhkimisessä liina oli kyllä hyvä. Meillä on rappusissa aika karhea tarra liukuesteenä. Siihen yleensä kaikki liinat tarttuu kiinni ja jää rumat liinanöyhtät, tästä liinasta ei jäänyt. Ehkäpä hankin vielä testaukseen lattialiinan se olisi ollut mukava myös paketissa.


Jos innostuit liinoista lisätietoa saat täältä :)  Vileda-tuotteet
Tietoa mikrokuituliinoista yleensä Täältä
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti