sunnuntai 23. joulukuuta 2012

Joulu vaatetta.


Ystävälle ja hänen lapsukaiselleen tein jouluksi tunikat kamomillahepasta.

 Punainen heppa kokoa 128cm. Ja aikuisen tunika kokoa M.


Omien poikien jouluvaate tuotti myös päänvaivaa ja MIKSI ihmeessä se pitää jättää aina viimme tippaan??
Aluksi oli ajatus Marimekko tyylisistä kauluspaidoista. Hankin työllä ja tuskalla fb: n kangashamstereista sopivaa kangasta. Aloin tekemään ja muutama juttu meni vikaan :( Piti hakea valkoista puuvillakangasta, mutta se jäi ja se innostuskin oli jo hiukan hiipunut.
Sitten olin  ystävällä kylässä ( Kiitos N :)  ja siellä näin lapsella aivan ylkkä söpön paidan, turkoosi tähti yhdistettynä punaisiin resoreihin, siitä se ajatus lähti.


Molemmille housut jostain ikivanhasta ruskeasta housukankaasta, ei paljoa jousta. Punaisesta kauluspaita kankaasta tein tähdet polviin ja lahkeisiin laitoin pitkät resorit.Ja molemmille peruspaita punaisilla kanteilla.
Itselle piti myös jotain tehdä ja päädyin kamomillaheppaan. Joku aika sitten sain kivan lepakkohihapaidan kaavan ja tämä on tehty sillä.Paita olisi pitänyt tehdä yhdestä palasta, mutta kun kangas ei olisi riittänyt niin poikkasin hihat poikki ja tein ne erikseen, ihan hyvä tuli.


Hiukan sumea kuva kun lapsuakinen zuumaili, käy hyvin pelkkien leggareiden kanssa. Tykkään! Tästä haluan vielä ehdottomasti pipon itselleni.

Lopuksi vielä kuvaa jumpsuitista minkä olen tehnyt jo jokunen aika sitten, kun naisten kanssa vietettiin laatuaikaa yhdessä ommellen.
Näitä olen tehnyt aikuislle aika montakin, mutta ikinä en ole ajatellut että voisin itse tälläistä pitää. Kunnes tuli pyyntö voisinko ystävän lapselle tehdä joka oli aika samankokoinen itseni kanssa joten ei muuta kun kaavaa piirtämään. Kaava on lähtöisin Suuri käsityölehdestä, mutta jotain muokkauksia jouduin tehdä.
Ja täytyy myöntää että tämä on ihana kotiasu.

Koko noin 34.
Kankaana pinkki college ja tehosteena ruskeaa tähtitrikoota.


 
 

 Loppuun vielä muutama juttu mitä joululahjaksi olen väsäillyt.
Teipillä koristeltuja purkkeja, sisällä namuja.

 

 Karkkikuusi.

 

4 kommenttia:

 1. Ihania! Varsinkin tuo sun paita <3 Olispa ittekin tuollaanen sintti, niin näyttäis munkin päällä hyvältä :P Ihanaa joulua Suvi <3

  VastaaPoista
 2. Mahtavia kaikki! Etenkin lepakkotunika ja karkkipuu :) Hyvää Joulua!

  VastaaPoista
 3. Upeita juttuja! Hyvää Joulua :-)

  VastaaPoista
 4. Blogissani on sinulle New Blog Love-tunnustus: http://touhutuinen.blogspot.fi/

  VastaaPoista