lauantai 11. toukokuuta 2013

Buzzador Hälsans kök

Pääsin mukaan ensimmäistä kertaa buzzaamaan, joka tarkoittaa käytännössä sitä että saan tuotteita joita sitten testaan ja esittelen muille mielipidettäni. 

Kaikki Hälsans Kök -tuotteet ovat kasvisperäisiä ja pääosin ovo-vegetaarisia, eli kasvisten lisäksi tuotteet sisältävät myös kananmunaa. Hälsans Kök -tuoteperheeseen kuuluu myös täysin vegetaarinen, kikherneistä valmistettu falafel. Tuotteet on falafelia lukuunottamatta valmistettu soija- ja vehnäproteiinista ja kaikki Hälsans Kök -tuotteet löytyvät kaupan pakastealtaasta. Hälsans Kök -tuotteet yhdessä muiden raaka-aineiden kanssa luovat täydellisen aterian. Ne ovat täysin lihattomia, mutta koostumukseltaan ja maultaan lihankaltaisia ja sopivat näin loistavasti myös ei-kasvissyöjän ruokavalioon. Hyvää ja terveellistä ruokahalua!

Hälsans Kök -tuotteet on valmistettu täysin ilman säilöntäaineita. Ne sisältävät runsaasti proteiinia, noin 18 g/ 100 g. Esimerkiksi sika-nautajauheliha sisältää verrattaessa proteiinia 17,5 g/ 100 g, raejuusto noin 16 g/ 100 g ja maitorahka noin 10 g/ 100g.

Saimme 20e lahjakortin postissa ja lähimmästä S-marketista kävin ostamassa pari pakettia  soijanakkeja sekä kasvispyöryköitä. Muita tuotteita ei valitettavasti ollut tarjolla, aijon kuitenkin vielä käydä ostamassa naapurikaupungista kasvispihvejä.

Lasten kanssa söimme tälläisen kevyen  päivällisen :)
Pojat rakastaa nakkeja, nämä ei kuitenkaan uponnut ihan täysillä. Molemmille pojille pienin kaksi nakkia ja toinen söi melkein kaikki ja  toinen hiukan maisteli. Maistui kuulemma oudolta vaikka nakkeja olikin.
Omasta mielestä kans kyllä maistui hiukan oudolta. Maku taisi johtua soijasta, syödessä suussa tuntui niin kun söisi pehmeää puuta vaikka en ikinä  ole puuta maistanukkaan :) Hiukan oli siis suussa epämiellyttävän oloista.
Ei tule olemaan näistä tuotteista lempparini.

Soijanakit sisältävät :
Vehnäproteiini 42% (vedellä turvotettu), soijaproteiini 32% (vedellä turvotettu), kasviöljy, kananmunan valkuaisjauhe, suola (1,5%), maltodekstriini, mausteet, proteiinihydrolysaatti (soija), sokeri, tärkkelys, sipulijauhe, valkosipulijauhe, hiiva, stabilointiaineet (karrageeni, guarkumi, ksantaanikumi), väri (rautaoksidi).




Toisena päivänä söimme kasvispyöryköitä (kuva tulossa) ja ne kyllä jo maistuivat paljon paremmalta, eli kasvispihvejä täytyy vielä  koittaa. Jopa lapset tykkäsivät näistä eikä yhtään kyselleet mitä nämä on eli ei maistunut yhtään oudolta :)

Kasvispyörykät sisältää:

Soijaproteiini 51% (vedellä turvotettu), vehnäproteiini 15% (vedellä turvotettu,), vesi, kananmunan valkuaisjauhe, kasviöljy, maltodekstriini, tärkkelys, suola (1,6%) sipulijauhe, hernekuitu, proteiinihydrolysaatti (vehnä), mallasuute (ohra), aromit, valkosipulijauhe, stabilointiaineet (guarkumi, natriumalginaatti), hiiva, punajuurijauhe, mausteet


Lisää tietoa tuotteista  Hälsans kök omilta sivuilta. Täältä.
Soijanakkeja jäi joten ne lahjoitan ystävälleni josta perheestä löytyy kasvissyöjiä.